top of page
Recente berichten

Update stand van zaken vierde aanvliegroute

Uit onderzoek van RTL Nieuws werd begin april 2024 duidelijk dat de luchtverkeerleiding al enige jaren aan het oefenen is met “real time simulaties” van de vierde aanvliegrouten naar Schiphol. In de simulaties ligt het vierde naderingspunt voor passagiers- en vrachttoestellen, een soort vliegtuigrotonde genaamd ZUDOS, ten zuiden van Doorn in de provincie Utrecht.


Op de site www.stop4deroute.nl. Kunt u zich abonneren op een nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de laatste stand van zaken. Dus meld het als je meer geluid hoort van de vliegtuigen en je overlast ervaart.  De vliegtuigen zetten vanaf 2100 meter de daling in, of zijn langdurig hoorbaar als ze in het ovaalvormige wachtgebied bij Doorn langdurig rondjes vliegen. De wachtruimte wordt gebruikt als Schiphol te druk is of als er problemen zijn.

Als je een melding doet op de site https://bezoekbas.nl van het 'Bewoners aanspreekpunt Schiphol' kan het systeem dit koppelen aan de vlucht die op het opgegeven tijd op de locatie mogelijk voor overlast zorgde.

Je maakt eerst een account aan en activeert deze. Kost even tijd, maar betekent dat je bij volgende meldingen niet steeds de precieze locatie hoeft in te vullen. Daarna kun je aangeven of je een melding van specifiek tijdstip of periode wil doen en waar je last van had. Je vult vervolgens de dag en het tijdstip in. Als je wil krijg je automatische bevestiging van je melding. Er zijn ook andere sites waar je melding kunt doen o.a. www.vliegherrie.nl 

SchipholWatch ontwikkelde een gratis app Explane waarmee je vliegtuiglawaai kunt vastleggen en registeren.


Zie eventueel ook de vorige update afgelopen winter.
Comments


Archief
bottom of page