top of page
Recente berichten

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar

Donderdagavond 14 december 2023 was het grote winterfeest in Austerlitz. Het was sprookjesachtig met de vele lichtjes, het koor Cantiamo en fanfarecorps Erica. Austerlitz bedankt de organisatie, de school, de hoeksteen en vele bezoekers voor de goede sfeer. Zie ook het bericht hierover na afloop, het was een succes!Wat voor feest je ook viert, iedereen fijne feestdagen en alvast een heel goede jaarwisseling!


Geniet van het samen zijn; thuis, elders of bij ons Ouwekamp. Wat betreft vuurwerk, check het eerdere bericht over de impact van knallen voor mens en dier. Van 27 tot en met 31 december zijn er bij het Beauforthuis oliebollen te halen (en vooraf te bestellen). Op zaterdag 6 januari wordt bij de SV Austerlitz een nieuwjaarsspektakel georganiseerd. Er is muziek, bingo en een nieuwjaarsduik.


Ben je gezond en gelukkig en wil je liefdevol delen? De Stichting Austerlitz Samen zet zich in voor minderbedeelden. Sinds afgelopen jaar is er een actie gestart 'Geen Armoede in Austerlitz' voor het vergoeden van investeringen voor het verduurzamen van de woning wat ook kostenbesparend werkt. Het hele jaar door wordt zo af en toe door een collectant aan de deur geld ingezameld voor goede doelen. Ieder jaar is er rond kerst weer een actie voor het goede doel met het glazen huis van 3FM. Dit jaar staat het glazen huis in Nijmegen en wordt er ingezameld voor spierziekte ALS.


Opvang vluchtelingen

Het zal niemand ontgaan dat er momenteel nog altijd een vluchtelingencrisis in Nederland heerst. Een aantal partijen en particulieren in het dorp hebben zich de afgelopen jaren ingezet om vluchtelingen op te vangen. Vooral Austerlitz Zorgt heeft hierin goed werk verricht waarvoor dank. Destijds was ook de oproep om mee te denken over opvangplekken en werd al promotie gemaakt voor 'takecareBNB' een platform voor het tijdelijk aanbieden van een thuis voor vluchtelingen. Diaken de heer van Loon is betrokken bij een soortgelijk en nog breder initiatief: 'thuisgevers', een platform om statushouders een opvangplek te bieden. Wie heeft nog plek in de herberg?


Tot in 2024.Comentários


Archief
bottom of page