top of page
Recente berichten

Vuurwerkcampagne 'de impact van jouw knal'


Gemeente Zeist is onlangs gestart met een campagne rondom de jaarwisseling: ‘Wat is 1 seconde waard? De impact van jouw knal gaat verder dan die klap alleen’. Een campagne die vuurwerkaanstekers bewust maakt van de impact die knalvuurwerk heeft op een ander. Met name op de kwetsbaren maar ook dieren. De klap kan een trigger zijn voor angst, trauma’s of stress. Deze campagne laat zien wat een knal kan doen. De campagne is van, voor en door Zeist.


Bekijk de campagnewebsite hier: www.zeist.nl/oudennieuw


Ook wij roepen op: houd een beetje rekening met elkaar. Samen zorgen we dat iedereen in Zeist een fijn oud en nieuw kan vieren. Wil je meedoen aan de campagne? Deel de berichten via de website, social media of bestel voor 6 december een poster of flyer via deze link. Mocht u afwijkende aantallen willen, neem dan contact op via het opmerkingenveld in het bestelformulier.


Eerder bericht over vuurwerk

Eind van het jaar zal ook het afsteken van vuurwerk weer toenemen. Afgelopen jaar is de jaarwisseling in Austerlitz prima verlopen, dat willen we dit jaar weer graag zo doen. Richting het einde van het jaar zal de wijkmanager samen met enkele dorpsgenoten een schouw houden op diverse plaatsen in het dorp, die mogelijk een risico kunnen vormen, bijvoorbeeld door brandbaar materiaal of losliggende stenen. De aannemers die rond die tijd aan het werk zijn, hebben de opdracht om materialen zoveel mogelijk te verwijderen of vast te leggen. Ook alle inwoners wordt verzocht een oogje in het zeil te houden.


Daarnaast ook de expliciete oproep om vuurwerkoverlast, die steeds vaker voorkomt, te melden bij de politie, wijkboa of de wijkmanager. Alleen zo kan men in kaart brengen hoe vaak en waar het gebeurt en hierop handhaven. Ook veel huisdieren hebben last van de ‘illegale’ knallen, dus laten we met z’n allen proberen om dit te voorkomen.


Met vriendelijke groet


Bülent Isik

Wijkmanager Austerlitz


En bestuur Austerlitz’ Belang

  • Gemeente Zeist meldingen: www.zeist.nl/melding

  • Wijkagenten Patrick Nijhuis en Niels Louwerse zijn te bereiken via 0900 – 8844.

  • BOA’s waaronder Marleen Sloof, te bereiken via www.zeist.nl of telefoonnummer 14030.

  • Wijkmanager: Bülent Isik, b.isik@zeist.nl en telefonisch 06-40878821.


Commentaires


Archief
bottom of page