top of page
Recente berichten

Austerlitz Stemt! Verkiezingsdebat 12 maart 20 uur

Inwoners van Austerlitz worden uitgenodigd voor het verkiezingsdebat op zaterdagavond om 20 uur in het dorpshuis 'Hart van Austerlitz'.


Geachte inwoners van Austerlitz,


Woensdag 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en zoals bij alle verkiezingen geldt; Iedere stem telt! Dan is het ook belangrijk dat u zich een beeld kunt vormen van de partijen in onze gemeente waar u op kunt stemmen. Welke onderwerpen vindt u belangrijk in Austerlitz en wat zeggen de diverse partijen hierover? Daarom wordt deze verkiezingsbijeenkomst voor u georganiseerd.


Wij nodigen u van harte uit om mee te luisteren en zelf ook mee te discussiëren op zaterdagavond 12 maart met de aanwezige vertegenwoordigers van de diverse fracties van de gemeenteraad.


Het idee is om vooraf een aantal vragen te verzamelen over onderwerpen dat u als Austerlitzser bezighouden, zoals:

- Bosbeheer / houtkap / afval in het bos

- Ontsluiting dorp / intelligent openbaar vervoer

- Energiearmoede bestrijding / Energietransitie

- Vluchtelingenopvang

- Uw vraag ...


Stuurt u ons per mail zoveel mogelijk vragen die u hebt aan de gemeentepolitiek. Wij zullen deze rubriceren en op zaterdagavond aan de politiek voorleggen zodat u er met heb over kan discussiëren.

Laat u dan ook in diezelfde mail even weten dat u van plan bent om zaterdagavond te komen, dan kunnen we daar met de inrichting van de zaal rekening mee houden.


U kunt uw deelname opgeven en uw vragen mailen naar:


We zien u graag op zaterdagavond 12 maart om 20:00 uur in het dorpshuis.


Met vriendelijke groet,

Martijn Hartman-Maatman

Marinus Jan Veltman


Overzicht in ZeisterMagazine van standpunten politieke partijen


Het ZeisterMagazine heeft de afgelopen weken interviews van Caroline Paasman met lijsttrekkers over de aanstaande verkiezingen geplaatst. Zij heeft hun een lijst met vragen voorgelegd van zaken die relevant zijn voor Zeistenaren. Een van de vragen, over de voorgenomen uitbreiding van de KNVB, is met name interessant voor inwoners van Austerlitz. Om het de leden van AB en andere geïnteresseerden gemakkelijker te maken om kennis te nemen van de standpunten van de diverse partijen over deze zaken, is hieronder een lijst met verwijzingen naar de betreffende interviews opgenomen.


Overzicht partijen

Zie ook de peiling van ZeisterMagazine en de website van de gemeente.


Commentaires


Archief
bottom of page