top of page

Remco Jutstra

Bestuurslid

Hallo, ik ben Remco, een ‘lentekind’ van 1979 uit Friesland. Ik woon sinds het voorjaar 2018 in Austerlitz samen met mijn man Wiebe. Mijn man is familietherapeut en trainer en houdt van tuinieren. We zijn heel bewust vanuit Utrecht stad verhuist vanwege de vele mogelijkheden om direct vanuit huis lekker buiten te zijn. Maar ook vanwege de sociale samenhang en bijzondere geschiedenis. We hebben het geluk gevonden in een typische twee onder een kapper aan de Oude Postweg. Een mooie sfeervolle woning die we zeer grondig hebben verbouwd en verduurzaamd.


Ik ben direct actief geworden om wat te doen voor dit mooie dorp. Ik ben zeer maatschappelijk betrokken en zit in diverse clubjes en groepjes. Ik ben erg sportief, naast wat zwemmen, fitness en lopen, fiets ik vooral heel veel. De meeste kilometers fiets ik op de racefiets naar mijn werk in Utrecht. Maar ook toertochten, trainen met een vereniging, mountainbiken en op avontuur op de gravelbike vind ik leuk. Het buitenleven is voor mij ook kamperen op een natuurlijk terrein.


Ik ga graag naar de heuvels, bergen of naar de Waddeneilanden. Vanwege deze kampeerhobby ben ik ook actief bij de kampeerclub NTKC en zogenaamd terreincommissaris van het terrein Austerlitz. Ik heb een bouwkundige achtergrond, ben opgeleid als planoloog en heb bij meerdere gemeenten gewerkt. Na mijn rol als procesbegeleider in het ruimtelijk domein bij de gemeente Zeist ben ik nu wijkadviseur in Leidsche Rijn, een soort wijkmanager zoals we dat in Zeist kennen, erg leuk werk! Na mijn afscheid bij de gemeente Zeist leek het mij goed om mij in te zetten voor ons dorp via  Austerlitz’ Belang.


Ik hoop mij in te zetten voor een betere communicatie, gezonde leefomgeving voor iedereen en te helpen met organiseren van activiteiten. Met mijn ervaring en achtergrond kan ik het bestuur helpen om een goede gesprekspartner te zijn voor de gemeente. Ik geloof in de kracht van ons dorp door in te zetten op voor- en door bewoners en ook samenwerking met organisaties en bedrijven. Ik ben ontzettend trots op dit mooie zorgzame dorp waar we om elkaar omzien.

Remco Jutstra
bottom of page