top of page

Hester Storsbergen

Bestuurslid

Mijn naam is Hester Storsbergen in 2000 ben ik in Austerlitz komen wonen, samen met mijn vriend René, we wonen inmiddels meer dan 30 jaar samen. Mijn eerste rit naar Austerlitz,


had er nog nooit van gehoord, maakte ik in het voorjaar van 1990 met mijn oude autootje. Ik vertrok uit Amersfoort, waar ik sinds een aantal jaar woonde in een flat aan de bosrand, draaide de Traay op en dacht ‘zo wil ik iedere dag wel thuis komen’. Ik was op weg naar een vriendin die een paard bij reed op de manege, gelegen aan de bosrand en dacht wauw zo met je paard het bos in net als vroeger… . In 2000 reden we bij toeval aan de rand van het bos aan de Waterlooweg. We zagen het huis en waren op slag verliefd, de bomen in de tuin, de grote garage en het bos voor de deur. En daar kennen mensen mij misschien van wandelend met mijn Bordercollie Sioux, inmiddels de tweede of wandelend of rijdend met mijn paard (eerst een eigen zwarte hengst en later met een paard dat ik verzorgde aan de Grensweg).


Ik ben na mijn studies Psychologie en Orthopedagogiek op de Uithof blijven werken als wetenschappelijk onderzoeker, docent en later als stage- en thesiscoördinator. Ik kon dit mooi combineren met mijn eigen praktijk als psycholoog. Ik ben tijdens mijn studietijd actief betrokken geweest bij verschillende opleidingscommissies, en daarna actief geweest in verschillende besturen van belangenverenigingen. Toen ik hoorde dat er mensen gezocht werden voor het bestuur van Austerlitz Belang en ik merkte dat ik wat tijd over had, heb ik mij gemeld bij de buurvrouw 2 huizen verder. De afgelopen 2 jaar raak ik steeds wat verder ingevoerd in alle initiatieven en activiteiten van het bestuur en hoop ik dit nog een aantal jaren te kunnen doen.

Hester Storsbergen
bottom of page