top of page
Recente berichten

Zeister vrijwilligersprijzen, Austerlitz' Zorgt genomineerd, stem voor 3 december"Er wordt gekeken naar wat je leuk vindt en waar je kwaliteiten liggen. Daardoor hou je het langer vol omdat je iets doet dat bij je past”

Austerlitz Zorgt heeft zo’n 100 vrijwilligers. De coöperatie organiseert steun, zorg en hulp voor ouderen in het dorp zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Zo is er bijvoorbeeld de vervoersdienst Austerlitz Rijdt waar vrijwilligers Yvonne Popescu en Ellen Cobelens bij zijn aangesloten. Zij rijden bewoners van Austerlitz naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of een echtgenoot die in een zorginstelling zit.

Vrijwilliger Ellen: ,,Er wordt gekeken naar wat je leuk vindt en waar je kwaliteiten liggen. Daardoor hou je het langer vol omdat je iets doet dat bij je past. Ik wilde graag iets betekenen en af en toe iemand ergens heen rijden is een kleine moeite. Het is een verrijking van mijn leven.


Ook vrijwilliger Yvonne haalt veel uit de ritjes met bewoners: “Je leert nieuwe mensen kennen en je hebt leuke gesprekken. We hebben het over van alles”.

Het bedrag van €2000 zou Austerlitz Zorgt willen besteden aan een nieuw te realiseren project: het inhuren van nachtzorg voor bewoners en aan uitbreiding van het project Austerlitz Eet naar een keer per week een maaltijd in plaats van een keer in de twee weken.


Stemmen kan van 13 november tot 3 december via deze link.


Comentarios


Archief
bottom of page