top of page
Recente berichten

Terugblik feestweek 75 jarig bestaan Austerlitz' Belang

Van 27 augustus tot en met 3 september vierden we de feestweek ter ere van het 75-jarig bestaan van Austerlitz’ Belang. Eigenlijk is het inmiddels al 77 jaar, maar door Corona konden we het niet eerder vieren. Het idee van Austerlitz’ Belang was om een feest te organiseren van het dorp voor het dorp, waarbij de lokale verenigingen, ondernemers en Austerlitzsers een hoofdrol spelen. Door de komst van de vele nieuwe bewoners vonden we een soort introductieweek wel passend. Of dat gelukt is, laten we aan de lezer. Maar voor wie het gemist heeft, dit was er allemaal te beleven.


Zaterdag begon de feestweek met de Dorpskwis. Ongeveer honderd deelnemers deden mee voor de wisselbeker! De vragen waren pittig, de opdrachten uitgebreid en het was een hele klus om het op tijd klaar te krijgen. Dankzij twee sponsors – Ouwekamp ons Eetcafé en Vigola Delicatessen uit Driebergen-Rijssenburg – hadden we leuke prijzen te verdelen. Team Kweetniet won! Waarschijnlijk gaat dit evenement volgend jaar een vervolg krijgen.


Zondagmorgen was er een speciale kerkdienst in het Beauforthuis, de oude Hervormde kerk aan de Woudenbergseweg. Vanaf zondag was de expositie over ‘75 jaar kerk in Austerlitz’ geopend in De Hoeksteen en in het Beauforthuis. Deze expositie bleef de hele feestweek te bezichtigen. En ‘s middag kon men bordspellen spelen bij Ouwekamp ons eetcafé.


Maandag waren er diverse activiteiten van Austerlitz Zorgt, was het open avond bij de Austerlitzse Vogelvrienden en een open koorrepetitie van Cantiamo. We hebben gehoord dat ze nog mannen zoeken!


Dinsdagavond kon men meedoen met een les XCO-buitensport en binnen werd er door Dansschool Salsera een basiscursus Bachata gegeven, een Dominicaanse dans. Beide activiteiten werden goed bezocht!


Woensdag was er een middag vullend programma bij de Ouderensoos in De Hoeksteen en eten met Austerlitz Zorgt. Bij de maaltijd schoven ruim 60 personen aan. Gevolgd door een volksdansdemonstratie in de muziektent. Dit zag er zeer goed uit! Ook kon je met een levensgroot schaakspel spelen en enkele potjes tegen elkaar doen bij schaakvereniging Marengo.


Donderdag was er een inloopdag van basisschool De Pirapoleon en 's avonds was er de mogelijkheid om te sporten bij SV Austerlitz. Vooral de padellessen waren populair! Het zomeravondconcert van Fanfarecorps Erica in de muziektent werd ook goed bezocht.


Voor de vrijdagavond werd de gymzaal omgebouwd tot verduisterde obstacle course en werd er gelazergamed. We hadden niet verwacht dat dit zo populair zou zijn! Zo’n 75 kinderen deden mee. Het was zo populair dat we er de volgende dag nog een korte herhaling van hebben gemaakt voor de iets jongere kinderen.
Voor zaterdag 3 september was het programma het meest uitgebreid. In de ochtend kon met Walter gesport worden in zijn bootcamp les. Daarna was er een kinderspeelochtend met luchtkussens op het terrein van SV Austerlitz. Er was een markt op het Dorpsplein met kramen van lokale kunstenaars, diverse verenigingen en enkele ondernemers. Ook kon men volledig losgaan met graffiti op de drie sloopauto's, die firma Kooij ons ter beschikking had gesteld. Er waren vele leuke activiteiten. Zo kon er gedamd worden, apparaten gerepareerd, kennis over de historie van ons dorp worden opgedaan, er waren diverse rondleidingen en er kon gemountainbiked worden. De Meisjesclub zorgde voor vertier voor de kinderen.


Aan het einde van de middag zorgden Ouwekamp en Bram’s Pannenkoeken voor het eten, terwijl het Dorpshuis de bar buiten had gezet. Vanaf 19.00 uur begonnen de optredens. Onze jonge Lars zong en begeleide zichzelf met zijn gitaar, Pyramid knalde van de energie en het optreden van oude bekende Muck was de prachtige finisher van de avond. Het was een heerlijke warme zomeravond en er waren honderden mensen aanwezig. De sfeer was echt super en iedereen leek het geweldig naar zijn zin te hebben!


Daarmee zijn we aan het einde gekomen van de feestweek. Het was echt super om te zien wat voor bruisend dorp we hebben en dat er zo veel te doen is. Goede integratie van de nieuwe bewoners is belangrijk en we hopen dat dit er een steentje aan heeft bijgedragen.


Austerlitz’ Belang bedankt alle vrijwilligers, sponsoren en iedereen die gekomen is. Ze zijn zeer tevreden over het resultaat en we beraden ons op een passend vervolg. Misschien als we 80 jaar oud zijn weer een feestje.…?


Thomas Wagner, Elizabeth Meerkerk,

Hester van Storsbergen en Chris de Bruijn
Comments


Archief
bottom of page