top of page
Recente berichten

Reactie KNVB actiegroep 'Blijf van ons bos af'

Actiegroep ‘Blijf van ons bos af’ is blij dat de KNVB het uitbreidingsplan terugneemt.


De actiegroep ‘Blijf van ons bos af’ heeft zijn doel bereikt: De bossen rondom de KNVB Campus in Austerlitz/Zeist worden niet omgezet in voetbalvelden. De KNVB heeft de plannen voor uitbreiding van de Campus in het NatuurNetwerk Nederland en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug teruggenomen. Het dagelijks bestuur van de gemeente Zeist wilde maar 2 in plaats van 3 extra velden toestaan en stelde meer aanvullende voorwaarden.


Enorme weerstand

De weerstand in de omgeving tegen de plannen, ook in de afgeslankte vorm, bleef enorm. Het Dierentehuis Zeist zag geen toekomst meer op de huidige plek en dreigde met een schadeclaim. Het aantal ondertekenaars van de petitie tegen de KNVB-plannen steeg de laatste dagen snel en naderde de 16.000. En politieke partijen in de gemeenteraad en in Provinciale Staten hadden kritische vragen klaar liggen.


Alternatieven zijn voorhanden

Jan Snijders van ‘’Blijf van ons bos af’’: ‘De KNVB zou eens wat creatiever moeten denken en meer rekening houden met de omgeving'. We hebben al aangegeven dat de twee velden van SV Austerlitz, die door de week overdag en op zondag niet worden gebruikt een goed alternatief vormen. Die liggen op zeshonderd meter van de KNVB-campus’’.


Actiegroep blijft alert

De Actiegroep ‘’Blijf van ons bos af’’ blijft de KNVB nauwlettend volgen en is benieuwd naar de plannen die de KNVB gaat ontwikkelen.https://www.austerlitzbelang.com/single-post/actiegroep-teleurgesteld-dat-zeist-deels-meegaat-in-plannen-knvb

Comments


Archief
bottom of page