top of page
Recente berichten

Oproep: maak Austerlitz nog gezelliger, fijner en veiliger in december

Prachtig om te zien dat er in Austerlitz een winterfeest met lichtjestocht wordt georganiseerd op donderdag 14 december. Op 17 december staat er ook een kerst-doe-markt op de kalender. Hoe kunnen we de feestelijke maand december samen met dorpsgenoten nog gezelliger, fijner en veiliger maken? We kunnen ons voorstellen dat er ouders zijn die in december en de kerstvakantie gezellige (sport) evenementen georganiseerd willen hebben voor hun kinderen en jongeren. Denk aan sportactiviteiten voor jongeren, kinderdisco, kerststukjes knutselen of een nieuwjaarsduik organiseren.


Via het initiatievenfonds van de gemeente Zeist kun je geld vragen voor de kosten van het evenement dat je wil organiseren. Wil je iets organiseren samen met uw buren of andere ouders, meld dat zo snel mogelijk aan bij de wijkmanager van Zeist via b.isik@zeist.nl Hij gaat heel graag met je in gesprek om een idee tot uitvoering te brengen.


Vuurwerk

Richting december zal ook het afsteken van vuurwerk weer toenemen. Afgelopen jaar is de jaarwisseling in Austerlitz prima verlopen, dat willen we dit jaar weer graag zo doen. Richting het einde van het jaar zal de wijkmanager samen met enkele dorpsgenoten een schouw houden op diverse plaatsen in het dorp, die mogelijk een risico kunnen vormen, bijvoorbeeld door brandbaar materiaal of losliggende stenen. De aannemers die rond die tijd aan het werk zijn, hebben de opdracht om materialen zoveel mogelijk te verwijderen of vast te leggen. Ook alle inwoners wordt verzocht een oogje in het zeil te houden.


Daarnaast ook de expliciete oproep om vuurwerkoverlast, die steeds vaker voorkomt, te melden bij de politie, wijkboa of de wijkmanager. Alleen zo kan men in kaart brengen hoe vaak en waar het gebeurt en hierop handhaven. Ook veel huisdieren hebben last van de ‘illegale’ knallen, dus laten we met z’n allen proberen om dit te voorkomen.

Met vriendelijke groet

Bülent Isik

Wijkmanager Austerlitz


En bestuur Austerlitz’ Belang

  • Gemeente Zeist meldingen: www.zeist.nl/melding

  • Wijkagenten Patrick Nijhuis en Niels Louwerse zijn te bereiken via 0900 – 8844.

  • BOA’s waaronder Marleen Sloof, te bereiken via www.zeist.nl of telefoonnummer 14030.

  • Wijkmanager: Bülent Isik, b.isik@zeist.nl en telefonisch 06-40878821.


Comments


Archief
bottom of page