top of page
Recente berichten

Informatieavond wolf in Austerlitz 6 maart

Inmiddels heeft de wolf Austerlitz bereikt. In mei 2023 kon via DNA tests bewezen worden dat een wolf (met de notering; GW3237m = Genotype Wolf opvolgnummer male) hier rondloopt. Dit heet de nulmeting en na 6 maanden is de wolf met een nieuwe DNA test een officieel gevestigde wolf. Vanaf dat moment mag de provincie Utrecht wolfwerend materiaal ter beschikking stellen conform het wolvenprotocol (in IPO verband opgesteld).*


Met verschillende emoties wordt er gekeken naar de wolf. Vanuit welk perspectief je ook kijkt; vanuit de mens en de bedreiging voor onze veiligheid, of vanuit de natuur en de aanvulling in ons ecosysteem. Het is raadzaam om informatie uit verschillende bronnen te raadplegen en kritisch te blijven. Het bevorderen van feitelijke, gebalanceerde informatie kan bijdragen aan een meer realistische perceptie van wolven en hun rol in onze natuur.


Om bij te dragen aan informatie wordt in Austerlitz een informatieavond georganiseerd, waar aandacht besteed wordt aan wolven in het algemeen en GW3237m in het bijzonder.


Deze vindt plaats op woensdagavond 6 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Dorpshuis (start 19:30 uur).


In de tussentijd, wat kan je doen als je een wolf tegenkomt:


  • Het belangrijkste is om kalm te blijven en flink afstand te houden van het dier als een wolf op je pad komt. Een meter of 50 à 100 is een goede richtlijn.

  • Heb je een hond bij zich: houd de hond aan de lijn en dichtbij je.

  • In hondenlosloopgebieden: roep de hond gelijk bij je en lijn de hond (kort) aan.

  • Loop een wolf niet achterna.

  • Voer in het wild levende dieren niet, dus ook geen wolven voeren of lokken.

  • Komt een wolf toch te dichtbij, ren dan niet weg. Maak jezelf groot, maak gebaren of maak herrie om ze af te schrikken. Loop desnoods langzaam achteruit om meer afstand te nemen.

Commentaires


Archief
bottom of page