top of page
Recente berichten

De vierde aanvliegroute Schiphol

UPDATE 8 mei

Op maandagavond 22 mei organiseert de Kerngroep Stop4deroute, met medewerking van de gemeente Zeist, een informatiebijeenkomst over de vierde aanvliegroute naar Schiphol voor alle inwoners van Zeist en omgeving. Wanneer: maandag 22 mei Waar: Gemeentehuis Zeist, het Rond 1 (raadszaal) Tijd: 19:00 uur inloop, 19:30 uur start, 21:30 uur einde Wethouder Wouter Catsburg opent de avond. Op het programma staat een toelichting op de luchtruimherziening door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgen van inwoners, informatie over de effecten van geluid en uitstoot, en ervaringen onder huidige routes. De toegang is vrij en er is ruimte in het programma voor vragen.


-


Vanuit Austerlitz' Belang vinden we het belangrijk dat het dorp wordt geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen. Er is een kans dat er een aanvliegroute naar Schiphol komt over Zuid Oost Utrecht en dus ook Austerlitz komt dat overlast kan veroorzaken. Met de luchtruimherziening, waarover door minister Harbers een principebesluit is genomen, komt er een lage aanvliegroute naar Schiphol over de provincie Utrecht. Daarbij komen er elke dag 120 vliegtuigen, en in de toekomst zelfs meer, laag overvliegen. Dat is elke 7 à 8 minuten, en in de toekomst nóg vaker, een vliegtuig dat op zo'n 2000 meter of lager overvliegt. Ook 's nachts. Met alle hinder van dien. De route gaat dus mogelijk precies boven Austerlitz lopen.


Voor wie het nog niet weet; er is een speciale actiegroep 'Stop4deroute' met een petitie. Voor wie wil weten hoe politieke partijen in het verhaal van 4e aanvliegroute staan, kunnen op de website van de actiegroep meer lezen. Zover bekend zijn er nu nog geen inspraakmogelijkheden. Op 22 februari was er een Statencommissie milieu en mobiliteit waarin de vliegroute aan de orde kwam. De vergadering en verschillende standpunten van partijen is terug te zien op de opname van de provincie. In deze opname hoor je in 5 minuten waar de actiegroep zich voor inzet en vervolgens de reacties en vragen van de diverse partijen.

Commenti


Archief
bottom of page