top of page
Recente berichten

Communicatiekanalen in Austerlitz

Bericht van de webredacteur en redactie van de Prikkel.


Voor de aankondiging van activiteiten en evenementen in Austerlitz worden diverse communicatiekanalen gebruikt. De meest in het oog springende zijn de banners die bij de twee invalsroutes worden opgehangen. Daarnaast zijn er de informatievitrines als je het dorp in rijdt. Op deze manier worden bezoekers en inwoners geïnformeerd over actuele activiteiten. Achter in De Prikkel staat in elke editie een agenda, waar deze informatievitrines op afgestemd worden.


Naast de lokale media, huis-aan-huis flyers en de informatie in ons Dorpshuis zijn er momenteel vele digitale communicatiekanalen. Een aantal websites, Social Media of App groepen zijn heel praktisch, leuk om te volgen of aan mee te doen. Het staat uiteraard aan iedereen vrij om gebruik te maken van deze digitale communicatiekanalen. In ons dorp zijn vele clubjes en mensen actief en het is wel zo leuk als alle activiteiten bekend zijn. Er gebeurt zo ontzettend veel.


Eén van de communicatiekanalen is internet. We willen als Austerlitz’ Belang onze website vernieuwen en wat meer overzicht geven. We zoeken nog een manier om een gezamenlijk agenda, waarop alle activiteiten in Austerlitz zichtbaar zijn, op te starten. Heb je hier ideeën over of wil je meedenken, laat het ons dan vooral weten!


Mocht je een nieuw evenement willen organiseren, check dan eerst of er op de gewenste datum niet al iets anders georganiseerd wordt. Voor het gebruik van een ruimte in het Dorpshuis is het raadzaam om altijd eerst beschikbaarheid na te gaan.


In dit artikel staan de vele aanwezige communicatiekanalen uitgelicht. Los van het bericht in de Prikkel staan alle linkjes en webadressen ook digitaal in dit bericht, wel zo makkelijk! Mis je iets, laat het ons weten.


De webmaster van de website van AB, Remco Jutstra, kan een nieuwsbericht voor je plaatsen. We zijn bezig om voor elkaar te krijgen dat werkgroepen of actieve dorpsgenoten zelf een bericht kunnen plaatsen of een deel van de website kunnen invullen en beheren.

Het is al langere tijd mogelijk om berichten te ontvangen van de website door je aan te melden als ‘sitelid’. Om je aan te melden klik je op ‘log in’ onder ‘over AB’ in de groene menubalk bovenin de website. Zodra er een nieuw bericht geplaatst wordt op de website van AB ontvang je optioneel een e-mail met daarin een link naar de website, zo blijf je makkelijk op de hoogte!


Webmaster Remco wordt sinds kort geholpen door Gert de Heus. Zijn er meer dorpsgenoten, die met ons mee willen denken om de website zo actueel mogelijk te houden? Meld je dan even!


Een paar websites met overzichten over activiteiten/verenigingen in ons dorp zijn:

· Dorpshuis, met overzicht verenigingen: www.dorpshuis-austerlitz.nl

· Stichting Lokaal Austerlitz: www.lokaalausterlitz.nl

· Austerlitz Zorgt, Dorpsondersteuner, hulp en contact: www.austerlitzzorgt.nl

· Sportvereniging Austerlitz https://svausterlitz.webnode.nl


Er zijn natuurlijk vele andere App groepen van buren, sportgroepen en initiatieven. Het is niet het doel om compleet te zijn, maar we willen wel een paar relevante op een rij zetten:


Facebook

Platforms

Nextdoor is een BuurtApp waarin buren allerlei dingen kunnen delen.

Burgernet werkt samen met Gemeente en Politie voor veiligheid inde buurt.

Ook lokale Amber Alerts worden via Burgernet gedeeld.


App groepen

Linkjes om jezelf toe te voegen aan diverse Appgroepen zijn te vinden op de website van Austerlitz’ Belang. In al deze Appgroepen ontvang je actuele berichten op je smartphone of tablet. Voor hulp bij het installeren van WhatsApp of Signal zijn er diverse hulplijnen.

  • Buurtnieuwtjes Austerlitz Dit is een WhatsApp groep voor ‘buurtnieuwtjes’ en heeft de focus op wat er zoal te doen is in Austerlitz. Alle deelnemers (199 personen) zijn groepsbeheerder.

  • Chatgroep Austerlitz Een WhatsAppgroep waar veelal spullen te koop/gratis af te halen op gezet worden, maar soms wordt er ook andere informatie gedeeld zoals vermiste huisdieren. In deze groep zitten nu 180 deelnemers.

  • Austerlitz Allerhande (opvolger én combinatie van bovenstaande groepen) Begonnen als WhatsApp groep maar vanwege grote belangstelling (te veel deelnemers voor een WhatsAppgroep) inmiddels als SignalApp groep aangemaakt. Hiervoor is dus een andere applicatie nodig! Deze groep wordt, zoals de naam al doet vermoeden, voor van alles gebruikt. Aankondiging activiteiten en vooral ook veel spullen die overbodig zijn om met elkaar te delen.

  • Austerlitz PreventieApp Deze WhatsApp groep, met al veel deelnemers, is bedoeld voor de veiligheid in ons dorp en wordt beheerd door Ron Verbraak. Wanneer er zich een vreemde situatie voordoet, een inbraak, verdachte personen die achterom lopen bij iemand, het beschadigen van een auto of ander vandalisme, een vechtpartij of iets dergelijks, dan bel je áltijd eerst 112 en daarna meld je het in de PreventieApp met specifieke informatie. Dus als je het niet noodzakelijk vindt om 112 te bellen, dan is het niet PreventieApp waardig! Zo voorkomen we een wildgroei aan niet relevante meldingen. Wil je deelnemen? Klik dan op deze link vanaf je mobiele telefoon, of vraag de link van Ron of de webmaster van Austerlitz' Belang.


Comments


Archief
bottom of page