top of page
Recente berichten

Berenjacht Austerlitz

Ook in Austerlitz zijn de beren uit het bos aangekomen. Als je in ons dorp kijkt zie je ze op veel plekken achter de ramen staan. Om tijdens de coronacrisis samen met de kleintjes op pad te gaan en een frisse neus te halen is sinds afgelopen week in heel het land een heuse berenjacht ontstaan. Veel mensen zitten thuis en volgen het nieuws nauwlettend. Maar hoe leg je kleine kinderen uit wat er aan de hand is? Een leuke opdracht om een ommetje te doen. De berenjacht is nu ook in Austerlitz begonnen; in de speciale kaart voor Austerlitz zie je waar je ze kunt vinden; nu nog naar buiten om ze op te sporen! De berenjacht in coronatijd vindt zijn oorsprong in Australië en is geïnspireerd op het prentenboek We gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Iedereen veel plezier met de berenjacht; houdt uiteraard wel voldoende afstand tot elkaar en volg de richtlijnen vanuit het RIVM. Veel plezier en gezondheid.

Stempelkaart voor berenjacht

De landelijke kaart met locaties

Klik hier voor het nieuw invoeren van locaties (wordt binnen dag verwerkt)

Filmpje 'pandemie' voor de kleintjes

Tips van Staatsbosbeheer voor opdrachten voor kinderen in de achtertuin.

Archief
bottom of page