top of page
Recente berichten

Informatieavond Austerlitz aardgasvrij

Net als de rest van Nederland wordt Austerlitz (en heel Zeist) aardgasvrij, uiterlijk in 2050. Austerlitz Duurzaam en gemeente Zeist hebben het initiatief genomen om te onderzoeken hoe Austerlitz in de toekomst van het aardgas af zou kunnen. En hoe u dus straks uw woning verwarmt, kookt en warm water krijgt. We nodigen u graag uit voor een informatieavond hierover in Het Lokaal (voormalige R.K.-kerk) aan de Oude Postweg 137 op woensdag 19 juni a.s. van 20.00 tot 22.00 uur. De inloop is vanaf 19.45 uur.

Aanleiding en doel.

Enkele inwoners en Austerlitz Duurzaam hebben het initiatief genomen alvast na te denken over haalbare en betaalbare manieren om Austerlitz aardgasvrij te maken. De gemeente werkt hier graag aan mee. We hebben een werkgroep samengesteld, met daarin vertegenwoordigers van onder meer Austerlitz' Belang, Austerlitz Duurzaam, woningcorporatie Woongoed Zeist, Stedin en de gemeente.

We staan aan de start van het onderzoek. Er zijn dus nog geen besluiten genomen over wanneer het aardgas verdwijnt en welke vervangende energiebron er dan zou kunnen komen. Het doel van deze bijeenkomst is u te informeren over hoe dit onderzoek wordt aangepakt en welke stappen daarin worden genomen. Ook wil de werkgroep met u in gesprek over wat u belangrijk vindt en hoe u, als inwoner, betrokken wilt zijn of op de hoogte gehouden wilt worden van de voortgang van het onderzoek.

Haalbaar en betaalbaar.

Een vervanging voor aardgas is natuurlijk niet zomaar gevonden. Er zijn veel varianten mogelijk. Alle hebben ze voor- en nadelen. De betaalbaarheid van de varianten is heel belangrijk en nemen we nadrukkelijk mee. De oplossing moet veilig, haalbaar en betaalbaar zijn en passen bij Austerlitz en de bewoners. Uw ideeën en wensen spelen daarom een belangrijke rol in deze keuze. We maken nu de start, zodat we nog ruim de tijd hebben om tot een goede oplossing te komen.

Meer informatie.

Wilt u meer weten over hoe de gemeente Zeist werkt aan de ombouw van fossiele naar duurzame energie? Kijk dan op www.zeist.nl/nieuweenergie. Als u vragen heeft naar aanleiding van deze brief, neemt u dan contact op met mij via telefoonnummer 14 030, of mail naar zeist@zeist.nl, met vermelding van mijn naam.

Ik hoop u 19 juni a.s. te mogen begroeten !

Vriendelijke groet.

Mila Verdonk, Programmamanager gemeente Zeist

Archief
bottom of page