top of page
Recente berichten

Nieuws van Austerlitz Duurzaam

OMLAAG DIE METER !

Wilt u ook 10 % energie besparen? De campagne "Omlaag die meter" van Mijn Groene Huis is dit najaar van start gegaan. De eerste drie deelnemende gezinnen hebben een certificaat gekregen van wethouder Catsburg. Het doel is om minstens 400 huishoudens in Zeist (en Austerlitz) mee te laten doen die 10% willen besparen in het energieverbruik. Dat scheelt ook al snel 100 á 150 euro op de energierekening.

De volgende stap in energiebesparing, Omlaag die meter!

"Omlaag die meter" is een energiebesparings- en bewustwordingscampagne die Mijn Groene Huis in samenwerking met Samen Duurzaam Zeist uitvoert. Vanuit de doelstelling "Zeist klimaatneutraal" moeten huishoudens en bedrijven zo'n 33% energie besparen. Immers: wat we niet verbruiken hoeft ook niet duurzaam opgewekt te worden. Dit heeft alles te maken met gedragsverandering, en dat is niet eenvoudig. Maar elke stap is er een. Met deze campagne willen we alle bewoners van Zeist (en Austerlitz) bewust maken van hun energieverbruik en hen helpen hoe ze met slimme en kleine maatregelen en aanpassingen in gedrag, 10% op hun energieverbruik en -kosten kunnen besparen. "Omlaag die meter" maakt bewoners eerst bewust van hun verbruik, daagt ze uit om mee te doen en 10% op het energieverbruik te besparen, geeft tips en helpt bij het vasthouden en bestendigen van de (nieuwe) gewoonten. Soms zijn besparingen heel eenvoudig te realiseren.

Deelnemer en/of aanjager.

We kennen deelnemers en aanjagers. Deelnemers doen mee aan de campagne; zij proberen 10% op hun energieverbruik te besparen in een jaar tijd. Aanjagers doen ook mee aan de campagne, maar daarnaast wisselen ze actief tips uit met deelnemers op on online platform, werven ze in hun eigen omgeving nieuwe deelnemers en helpen ze bijvoorbeeld met het organiseren van een energiebesparingsworkshop in de eigen buurt.

Zowel deelnemers als aanjagers kunnen zich via de website www.omlaagdiemeter.nu via de knop "ik doe mee" aanmelden en ontvangen dan een bevestigingsmail. Als deelnemers vragen hebben kunnen ze mailen met omlaagdiemeter@mijngroenehuis.nu.

ISOLATIECAMPAGNE VAN START

Goede isolatie zorgt voor een hoger wooncomfort en een jaarlijkse besparing op energiekosten. Ook voor het milieu is isolatie onmisbaar. Met een goede spouwmuurisolatie kun je bijvoorbeeld zo'n 30% op de energiekosten besparen, elk jaar weer! Laat daarom nu je woning isoleren in de isolatiecampagne in Zeist (en Austerlitz). Mijn Groene Huis werkt samen met gerenommeerde en gecertificeerde partijen die voldoen aan de geldende normen en regels.

Meedoen levert voordelen op!

Onze aanpak is succesvol. Je krijgt een gedegen advies en een scherpe offerte tegen een beperkte vergoeding. Deze scherpe tarieven hebben wij kunnen afspreken omdat veel inwoners in Zeist

met je meedoen. Samen isoleren levert zo gegarandeerd voordelen op. Tot wel 30%! Als meer mensen uit jouw straat of blok meedoen levert dat mogelijk nog meer voordeel op. Bedrijven kunnen dan nog efficiënter en voordeliger werken. Voordeel dat aan jullie samen wordt doorgegeven. Op 11 december a.s. is er een informatiebijeenkomst in het Multifunctionele Centrum Het Binnenbos in Kerckebosch, Zeist. Opgeven voor die avond of voor de actie kan via www.mijngroenehuis.nu. Daar is ook meer informatie over de actie te lezen.

Archief
bottom of page