top of page
Recente berichten

Nieuws van Austerlitz Duurzaam (2)

ELEKTRISCHE DEELAUTO

Uit ons onderzoek naar de mogelijkheden voor een elektrische deelauto zijn we gestrand op problemen. Veel verhuurbedrijven werken niet met elektrische auto's omdat de actieradius te klein is. En het bedrijf "We drive solar" komt pas in actie als ze minimaal twee auto's op een plaats kunnen plaatsen. Er is wel een constructie mogelijk voor het plaatsen van een elektrische auto, maar dan moet er één iemand zijn die de hoofdgebruiker wil zijn. Bent u die particulier, dan komen we graag in contact. Om het autobezit in Austerlitz te beperken hopen we dat er Austerlitzers zijn die hun eigen auto willen uitlenen aan dorpsgenoten. Dat kan eenvoudig via platforms als www.snappcar.nl of www.mywheels.nl. Daar kunt u uw auto aanmelden en ook een auto huren. Op dit moment zijn er nog geen beschikbare auto's in Austerlitz, wel in Driebergen en Zeist. In Zeist zijn zelfs twee elektrische Tesla's te huren via Snappcar. Voordeel van het huren van een auto via deze sites is dat de verzekering ook goed geregeld is en dat het de verhuurder wat oplevert. Op https://ritjeweg.nl/eigen-auto-verhuren-mywheels-snappcar is meer info over het huren en verhuren van particuliere auto's te vinden.

OPEN HUIS BIJ ROBERT SCHLIESSLER

In maart en april heeft ons bestuurslid Robert Schliessler zijn woning (met warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen) twee zaterdagmiddagen open gesteld voor belangstellenden. Goed om te zien dat daar veel belangstelling voor was. Hebt u ook al de nodige duurzaamheidsmaatregelen aan uw huis getroffen en wilt u dat anderen laten zi3en: meldt het ons via secretariaat@austerlitzduurzaam.nl.

REPAIR CAFÉ

Op 4 juli a.s. is er weer een Repair Café in dorpshuis 't Trefpunt. Hebt u een kapot apparaat of kledingstuk, kom dan gerust tussen 14.00 en 16.00 uur. Als u wat bijzonders te repareren heeft is het handig om dat van tevoren even te melden via secretariaat@austerlitzduurzaam.nl. Dan kunnen we ons daarop voorbereiden.

NIEUWSBRIEF AUSTERLITZ DUURZAAM

Als u onze maandelijkse nieuwsbrief nog niet ontvangt en dat wel wilt kunt u een mail sturen naar secretariaat@austerlitzduurzaam.nl.

Archief
bottom of page