top of page
Recente berichten

Ophalen grofvuil kost 10 euro

Inwoners van de gemeente Zeist die grofvuil willen laten ophalen krijgen vanaf april daarvoor 10 euro in rekening gebracht. Doel van deze maatregel is een betere afvalscheiding en meer hergebruik van waardevolle grondstoffen. Inwoners die zelf afval wegbrengen naar het Recyclingstation aan de Zandbergenlaan 2 te Huis ter Heide hoeven niets te betalen.

In grofvuil dat wordt opgehaald zijn alle soorten afval vermengd. Daarom moet het als restafval worden verbrand. Dat is slecht voor het milieu en zonde van de waardevolle grondstoffen waar dat grofvuil uit bestaat. Grofvuil kan wel goed worden gescheiden als mensen het afval zelf wegbrengen.

Inwoners die zich de komende dagen bij Reinigingsdienst Midden-Nederland (RMN) melden voor het laten ophalen van grofvuil in maart, kunnen dat nog gratis laten doen.

Inwoners die vanaf april grofvuil thuis willen laten ophalen hebben dus nog steeds die mogelijkheid. Maar door hen daarvoor te laten betalen, hoopt de gemeente een drempel op te werpen. Om het zelf wegbrengen makkelijker te maken is er op het Recyclingstation een gratis leenaanhanger aanwezig.

Een inwoner die grofvuil wil laten ophalen kan een afspraak maken met RMN via 0900-6039222 of via info@rmn.nl. De inwoner wordt vanaf april verwacht zelf thuis te zijn, zodat de medewerker aan de deur kan afrekenen met behulp van een mobiel pinapparaat. Er kan alleen op die manier betaald worden.

Het Recyclingstation is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.00 uur en van 12.30 - 16.00 uur. Op zaterdag is het station open van 9.00 - 16.00 uur.

Snoeihout wordt overigens vier keer per jaar gratis door de RMN opgehaald. De ophaalrondes vinden plaats in maart, april, oktober en november. U kunt uw snoeihout aanmelden bij RMN.

Archief
bottom of page