top of page
Recente berichten

Campagne Energiebesparendoejenu

Het kabinet zet in op de bouw van energiezuinige woningen en het aardgasvrij maken van jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen, om zo de uitstoot van CO2 omlaag te brengen. Woningbouwcorporaties gaan hiermee aan de slag, maar ook huiseigenaren kunnen hun woningen duurzamer maken. Om de beschikbare subsidie voor woningisolatie en duurzame systemen voor warm water en verwarming te promoten is de campagne "Energiebesparendoejenu" gestart.

Verduurzamen woningen: In Nederland staan ongeveer 8 miljoen woningen, die voor 16% bijdragen aan de totale CO2 uitstoot. Die moeten allemaal een alternatief krijgen voor aardgas om te verwarmen en te koken. Steeds meer woningeigenaren zijn zelf bezig met energiebesparing, wat altijd iets positiefs oplevert. Of je het nu voor de portemonnee, een behaaglijk huis, de toekomst va je kinderen of het milieu doet.

Minister Wiebes: Steeds meer mensen vervangen hun Cv-ketel op gas door een duurzaam alternatief, zoals een zonneboiler of een warmtepomp. Een verstandige investering, zeker als je oude Cv-ketel aan vervanging toe is, want we gaan in Nederland van het aardgas af. Dankzij subsidie is het nu extra aantrekkelijk geworden de overstap te maken en zelf bij te dragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Om de overstap naar een alternatieve warmtebron verder te stimuleren stelt het kabinet 100 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel of biomassaketel. Die subsidie kan bij een hybride warmtepomp oplopen van 1.500 tot 1.800 euro. Mensen die willen overstappen kunnen via een menu op www.energiebesparendoejenu.nl kijken welke maatregelen het meest energie besparen bij hun specifieke woning, ook bijvoorbeeld bij een betere isolatie van dak, gevel, vloer of ramen. Op de website staan links naar adviseurs, leveranciers en installateurs.

Archief
bottom of page