top of page
Recente berichten

Lichtjeswandeling

De Pyramide van Austerlitz wordt weer in het licht gezet op vrijdag 26 januari 2018. Iedereen is die avond van harte welkom om dit bijzondere monument uit de Franse tijd (circa 1813) eens anders te bekijken en te beleven.

Vanaf 17.30 uur kun je via een verlicht pad door het bos naar de eveneens verlichte Pyramide van Austerlitz lopen (1,1 km.). Bepaal zelf je starttijd tot 21.00 uur. Langs de route en bij het monument vertellen soldaten in fraai gekleurde uniformen waar gebeurde verhalen en anekdotes. Natuurlijk kan de Pyramide beklommen worden. Kinderen krijgen een klimdiploma. Voor de kinderen zijn er ook leuke doe-activiteiten. In het bezoekerscentrum draait een film over de Franse tijd en de Pyramide.

De kosten zijn € 4,-- p.p. (tot 4 jaar gratis) en bij voorkeur contant te betalen bij de verlichte kassa aan het eind van het parkeerterrein. Warme dranken zijn tegen een kleine vergoeding op het terrein te koop. Het parkeren is gratis. Parkeerwachters regelen een parkeerplek. Een zaklantaarn of lampion is handig en spannend. Helaas is de route niet geschikt voor rolstoel of wandelwagen.

Deze bijzondere wandeling wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de Pyramide van Austerlitz, een levend monument.

Check bij slecht weer even de website voor het geval het evenement om veiligheidsredenen afgelast moet worden.

Voor inlichtingen en/of meer informatie: Landschap Erfgoed Utrecht, mail: info@landschaperfgoedutrecht.nl, tel. 030-2205534.

Archief
bottom of page