top of page
Recente berichten

Helft onderzochte koolmonoxide-melders onveilig

Bij het recente gepubliceerde onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt de helft van de 29 onderzochte koolmonoxidemelders onveilig. Ruim de helft van de onderzochte koolmonoxidemelders voldoet niet aan de veiligheidseisen. Bij 8 van de onderzochte CO-melders treedt het alarm niet in werking als er sprake is van koolmonoxide. Van de onderzochte CO-melders geven 6 geen storingssignaal als de sensor defect is, waardoor de consument geen waarschuwing krijgt als er een te hoge concentratie koolmonoxide aanwezig is.

Welke CO-melders falen?

Op de www.nvwa.nl staat een overzicht van de onderzochte koolmonoxidemelders op merknaam. Controleer welk model je thuis hebt geïnstalleerd.

Wat moet je doen?

Controleer of je een van de onveilige type koolmonoxidemelders in huis hebt hangen. Heb je nog vragen of kom je er niet uit, dan kan je contact opnemen met het NVWA klantcontactcentrum via de website of via 0900-0388. Als je een onveilige koolmonoxidemelder hebt, vervang dan het apparaat. De Consumentenbond heeft melders getest en raadt een van de veilige melders aan. Zie de website www.consumentenbond.nl

Archief
bottom of page