top of page
Recente berichten

Directe busverbinding Austerlitz - Zeist weer terug

Op 12 september 2017 heeft GS van provincie Utrecht het vervoerplan 2018 van OV-aanbieder Syntus vastgesteld. In dit plan stellen de provincie Utrecht en vervoerder Syntus een aantal wijzigingen in de dienstregeling voor. Deze wijzigingen gaan in per 11 december 2017.

Lijn 50 krijgt, met name 's avonds een betere aansluiting op de treinen van station Driebergen-Zeist. Lijn 56 rijdt voortaan via de Arnhemse Bovenweg naar Driebergen.

Lijn 381

De voor Zeist meest belangrijke wijziging is de routewijziging op lijn 381. Per 11 december 2017 rijdt bus 381 tussen Zeist en Austerlitz niet meer via station Driebergen-Zeist, maar weer direct tussen Zeist en Austerlitz via de Woudenbergseweg, de begraafplaats en het ziekenhuis op de Jagersingel. De eind 2016 doorgevoerde wijziging wordt hiermee dus teruggedraaid. Tegen deze wijziging was destijds veel bezwaar van inwoners die hier afhankelijk van waren, vooral uit de kern Austerlitz.

Wethouder Luca is blij met dit resultaat: "met het terugdraaien van de routewijziging heeft Austerlitz zijn gekoesterde directe verbinding terug en blijven zij ook met het openbaar vervoer goed aangesloten op de voorzieningen in de kern Zeist".

Ook de gemeenschap van Austerlitz heeft zich hiervoor sterk gemaakt bij de provincie. Op verzoek van inwoners uit Austerlitz zal de laatste bus later vertrekken vanaf station Driebergen-Zeist, rond half 8. Ook 's morgens zullen er iets vaker bussen rijden tussen Zeist, Austerlitz en station Driebergen-Zeist.

Geen weekendbediening

In de weekenden en de avonduren blijft openbaar vervoer van en naar Austerlitz helaas niet mogelijk. De Belbus van MeanderOmnium kan op die momenten eventueel uitkomst bieden.

Archief
bottom of page