top of page
Recente berichten

Op zoek naar roofvogels in Austerlitz

Ben jij ook zo gefascineerd door roofvogels? Op zondag 16 juli 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur.organiseert Staatsbosbeheer een excursie in boswachterij Austerlitz. Een ervaren gids vertelt u alles over deze bijzondere vogels die in dit prachtige natuurgebied vertoeven. En misschien ziet u er wel één door de toppen van de bomen scheren!

De gids leert je tijdens de wandeling alles over roofvogels. Buizerds, haviken, sperwers en uilen voeden zichzelf en hun jongen vooral met andere dieren. Dat vraagt om een speciale lichaamsbouw, behendigheden en het grootbrengen van jongen. Je leert de vogels herkennen aan hun roep, verenkleed of staart. Ook aan de manier van vliegen kun je een roofvogel vaak goed herkennen. In boswachterij Austerlitz zijn van deze soorten meerdere broedparen aanwezig. Hun nesten, ook wel horsten genaamd, zijn voor wie bekend is in het bos goed te vinden.

Start vanaf het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, Austerlitz. Kosten: € 5,-- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

Archief
bottom of page