top of page
Recente berichten

Een smaakvolle wandeling op landgoed Broekhuizen

Zondagmiddag 18 juni 2017 organiseert Staatsbosbeheer een heel bijzondere wandeling op Landgoed Broekhuizen in Leersum. Ervaren gidsen vertellen u alles over eetbare planten en bloemen in de natuur. En wat waren de eetgewoonten van de vroegere bewoners van het landgoed? Het is heus niet giftig hoor, dit duizendblad. En dat torretje blaas je er toch gewoon even af? Fluitenkruid is ook heel lekker en moet je dit jonge dennetje eens proeven. Als je je er voor openstelt blijkt natuurbeleving echt "dagelijkse kost". Simpel en vooral heel leuk. Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanje. Maar ook bijenhoning is een heerlijk natuurproduct. Puur natuur, smaakvol en gezond. Halverwege de wandeling wordt van de zelf geplukte planten een heerlijke thee gemaakt.

Hofsteden. Landgoed Broekhuizen is een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande: een lint van buitenplaatsen, villa's en oudere hofsteden dat zich uitstrekt van De Bilt tot Amerongen. Met name tussen 1840 en 1920 was de streek vooral in trek bij rijke Amsterdammers die wilden ontsnappen aan de stedelijke drukte. Vandaag de dag kun je hier nog steeds genieten van dit landgoed. In het opgeknapte landhuis is onlangs een hotel/restaurant geopend. Hier kunt u na afloop van de wandeling een kopje koffie of thee drinken.

Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats ter hoogte van de splitsing Broekhuizerlaan-Middelweg (nabij het grote hek); duur van de wandeling circa 1,5 uur. Kosten € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar, ter plaatse contant en gepast te betalen. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen kunt u contact opnemen met boswachter Corien Koreman via utrechtoost@staatsbosbeheer.nl

Archief
bottom of page