top of page
Recente berichten

Excursie Landgoed Broekhuizen

Op zondag 26 maart a.s. organiseert Staatsbosbeheer een prachtige wandeling over het Landgoed Broekhuizen in Leersum. Ervaren gidsen nemen u mee en vertellen graag alles over de cultuurhistorie en de unieke natuur die dit landgoed rijk is.

Duizenden padden, kikkers en salamanders maken zich momenteel op om zich de winterslaap uit de ogen te vegen. Ze gaan op pad naar de plaats waar ze zich voortplanten. Gidsen vertellen je tijdens de wandeling alles over deze fascinerende dieren, hun leefgebied en de paddentrek. En als het meezit, kun je misschien zelf een kikker of pad veilig naar de overkant brengen! Maar behalve amfibieën voelen boommarter, bosuil en ringslang zich hier ook thuis. Deze dieren zie je in deze tijd van het jaar nog niet, maar er zijn toch sporen die er op duiden dat ze er wel zijn! En met een beetje geluk geeft het landgoed één van zijn geheimen prijs en spot je zomaar een ree.

Landgoed Broekhuizen is een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande: een lint van buitenplaatsen, villa's en oudere hofsteden dat zich uitstrekt van De Bilt tot Amerongen. Met name tussen 1840 en 1920m was de streek vooral in trek bij rijke Amsterdammers die wilden ontsnappen aan de stedelijke drukte. Vandaag de dag kun je hier nog steeds genieten van dit landgoed. In het opgeknapte landhuis is onlangs een hotel/restaurant geopend. Hier kunt u na afloop van de wandeling een kopje koffie of thee drinken.

Start om 14.00 uur is van de locatie: Parkeerplaats ter hoogte van de splitsing Broekhuizerlaan - Middelweg (nabij het grote hek). Duur van de wandeling is circa 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Kosten: € 5,-- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar, contant en gepast te betalen. Voor vragen kunt u contact opnemen met boswachter Corien Koreman via utrechtoost@staatsbosbeheer,nl.

Archief
bottom of page