top of page
Recente berichten

Festival Zeist Vertelt voor jong en oud

Op zondagmiddag 19 maart a.s. gaan op 6 bijzondere locaties in Zeist de deuren open voor mooie verhalen. Verhalen die je meenemen naar de mooiste wereld die er bestaat: je eigen fantasie. Laat je tijdens dit unieke festival meenemen naar romantische oorden, spannende avonturen, de wereld van de sprookjes, een crimi, waar en niet waar gebeurde verhalen. Het Festival Zeist Vertelt wordt al weer voor de derde keer georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt (onderdeel van Stichting CultuurZeist) in het kader van de Wereldverteldag. Overal in de wereld worden op deze dag verhalen verteld. De vertellers beginnen hun programma van ongeveer 30 minuten om 14.00 en om 15.15 uur. Tussen de vertelrondes heb je enige tijd om na te praten en om naar een andere locatie te gaan. Omdat de meeste vertellocaties rond het centrum van Zeist liggen zijn deze het gemakkelijkst te bereiken met de fiets. Maar het kan ook lopend! Op diverse locaties is tegen betaling een drankje of koffie/thee/limonade verkrijgbaar. Op alle locaties worden verhalen verteld die geschikt zijn voor jong (vanaf plm. 10 jaar) en oud. Op twee locaties, de Idea Bibliotheek en bij De Boswerf houden de vertellers ook rekening met kinderen vanaf 6 jaar. Afsluiting.

We sluiten het middaggedeelte van het Festival Zeist Vertelt om 16.30 uur feestelijk af met een mooi verhaal in het TorenlaanTheater. Daarna is er voor bezoekers, vertellers en musici (tot 18.00 uur) de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

De 6 locaties met de vertellers zijn:

1. TorenlaanTheater: Henjo Hekman en Geerten van Gelder. Om 16.30 uur: Frans van Bussel.

2. Proeverij de Azijnmakerij, Maurikstraat 20 (achter het gemeentehuis): Esther Kornalijnslijper, Wim van der Ende en Henk Gilhuis.

3. Slotzolder Theater, Slot Zeist: Ron Slot en Ronald van Gemeren.

4. Wijnkelder De Witte Os, Lageweg 11 (naast kruispunt Karpervijver): Truus Tibben en Piet de Jong.

5. Idea Bibliotheek, Belcour: Imke Abbas en Jetta van Genuchten.

6. De Boswerf, Prins Bernhardlaan 3 (bezoekerscentrum achter het hertenkamp): Saskia Bangma en Frans van ussel.

Locaties 5 en 6 zijn geschikt voor kinderen van 6-10 jaar. De Overige locaties voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar.

Wereldverteldag

Alle artiesten (verhalenvertellers en musici), alsmede de gastvrouwen- en heren van de vertellocaties doen belangeloos mee. De optredens zijn gratis. Maar uw applaus nemen ze graag in ontvangst. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de zaaleigenaren, gemeente Zeist, Stichting CultuurZeist, Bibliotheek Idea Zeist, Stichting Literaire Activiteiten Zeist en Pien Design, grafisch ontwerpbureau.

Wereldwijd vertelcafé Zeist

De Werkgroep Zeist Vertelt organiseert tevens zes maal per jaar het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Meestal in het Torenlaantheater, soms ook in Austerlitz en Den Dolder. De eerstvolgende is op zaterdag 22 april 2017 in het Torenlaantheater, Torenlaan 38, aanvang 20.00 uur. Zie voor de laatste aanvullingen en programmawijzigingen: www.cultuurzeist.nl of mail naar zeistvertelt@gmail.com.

Gift geven? Graag!

CultuurZeist is een culturele ANBI-organisatie. Giften om ons werk in Zeist mogelijk te maken kun je voor 125% aftrekken van de inkomstenbelasting. Je jan de gift storten op NL78RABO0395230195, o.v.v. Gift Festival Zeist vertelt/Vertelcafé.

Verteldiner met Peter Faber.

In Figi organiseren we dit jaar een bijzonder en uniek Verteldiner met de landelijk bekende verteller en acteur Peter Faber. Het 3-gangen-vertel-diner vindt plaats op het toneel van de grote zaal. Die plek geeft aan het vertellen een geheel eigen sfeer. De kosten hiervoor zijn € 49,50 inclusief een 5-dranken-arrangement. Er kan gekozen worden voor een vis-, vlees- of vegetarisch diner. En is ook inclusief € 10,-- ten behoeve van de Peter Faber Stichting voor de opvang en begeleiding van kansloosgeachte jongeren in Amsterdam-Noord en in andere plaatsen in Nederland. Ze krijgen dan weer perspectief in het leven. Waar het vertellen van verhalen al niet toe kan leiden. Gezien de goede vertel-relatie die we met Peter Faber hebben komt hij geheel belangeloos naar Zeist.

Een mooie combinatie: lekker eten en drinken, een heel bijzondere locatie, mooie verhalen van Peter Faber, het steunen van een goed doel n nog een "amuse" en een "nachtzoen" door leden van de Werkgroep Zeist Vertelt. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Figi: figi.nl, daarna naar "theater" en vervolgens de "agenda" aanklikken en dan naar "19 maart". Er is plaats voor 80 personen.

Archief
bottom of page