top of page
Recente berichten

Nieuwsbrief Austerlitz Duurzaam

Austerlitz Duurzaam zoekt nieuwe leden: secretaris en energieambassadeurs.

Austerlitz Duurzaam zoekt nieuwe actieve leden voor de werkgroep, waaronder een secretaris en een of meerdere energieambassadeurs. Een energieambassadeur is iemand die anderen stimuleert tot energiebesparing of overschakeling naar duurzame energie. De Natuur- en Milieufederatie Utrecht en de Stichting Energie Zeist (www.mijngroenehuis.nu) organiseren regelmatig bijeenkomsten voor het opleiden en bijscholen van energieambassadeurs. Het secretariaat beheert het archief en stelt in overleg met de voorzitter de agenda op en maakt korte verslagen met de gemaakte afspraken. Afgelopen jaren was Sonja Verwijs onze secretaris, maar zij heeft minder tijd voor Austerlitz Duurzaam. Naar schatting vraagt de secretarisrol gemiddeld zo'n 2 tot 3 uur per week. Sonja heeft aangegeven dat ze onze Facebook pagina wel wil blijven verzorgen.

Wil je meewerken om Austerlitz Duurzamer te maken? En heb je daarover ideeën? Laat het ons weten via tel. 06-29439764 (Ton Melgers) of via e-mail naar de werkgroep Austerlitz Duurzaam: secretariaat@austerlitzduurzaam.nl

Kent u de nieuwe afvalapp van RMN al?

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland), een app die huishoudens van de gemeente Zeist kan helpen om hun afval op de ophaaldag tijdig aan de straat te zetten. De app geeft ook een overzicht van te scheiden afvalstromen met daarbij een korte uitleg. De app is geschikt voor iOS en Android en is gratis te downloaden via uw app store. Met de app voorziet RMN in een toenemende behoefte. RMN-directeur Rob Schram: "Er was al langer vraag naar een app. We hebben de tijd genomen om ons te verdiepen in de mogelijkheden en er uiteindelijk voor gekozen een eigen app te ontwikkelen". Huishoudens kunnen de app installeren op hun smartphone. In de app is te zien wanneer de eerst volgende inzameldagen zijn voor restafval, papier, groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en plastic, metalen (blik) en drankencartons (PMD). Wie dat wil kan zich aanmelden voor een herinneringsbericht op een zelf gekozen moment. Het bericht verschijnt zodra de container of zak aan de weg gezet moet worden.

Archief
bottom of page