top of page
Recente berichten

Belbus voor en door Austerlitz?

Vrijwilligers gezocht

Afgelopen november heeft een eerste gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de Belbus-MeanderOmnium Zeist en dan met name voor de organisatie en planning van het geheel rondom het vervoer in Austerlitz. Het doel is een juiste vorm, aanbod en financiering voor de Belbus te regelen. Intentie van dit gesprek is een samenwerking aan te gaan voor een proefperiode van een jaar, waarna geëvalueerd wordt.

Informatie: De Bel-plusbussen maken circa 15.000 ritten per jaar. Er zijn nu 3 nieuwe bussen en 1 oude. Iedere bus heeft een AED en is ook geschikt voor rolstoelvervoer. In principe zou er 1 bus ingezet kunnen worden voor avonden en de zaterdag en zondag in Austerlitz. Waarbij een optie zou kunnen zijn om een bus in Austerlitz te stationeren.

Chauffeurs beschikken over een geldig rijbewijs en moeten bij aanvang als vrijwilliger een rijvaardigheidsproef afleggen, deze wordt jaarlijks herhaald. Leeftijdsgrens voor chauffeurs is 75 jaar.

Heeft u interesse: meldt u dan aan via info@austerlitzbelang.nl

Archief
bottom of page