top of page
Recente berichten

Op woensdag 6 februari weer Repair Café in Austerlitz

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand (met uitzondering van de schoolvakanties) is er een Repair Café in dorpshuis 't Trefpunt in Austerlitz. Aanstaande woensdag 6 februari kan men tussen 14.00 en 16.00 uur kapotte spullen aanbieden om daar te laten repareren.

We krijgen allerlei apparaten aangeboden, "je kunt het zo gek niet bedenken", vertelt Ton Melgers, initiatiefnemer van Repair Café in Austerlitz. Veel dingen weten onze vrijwilligers te repareren, maar dat lukt niet altijd. Ze vinden het een echte sport om een probleem op te lossen. Maar soms zijn er zeer specifieke onderdelen nodig of is een apparaat gewoon op.

Er zijn twee vrijwilligers die kleine naaiwerkjes doen. Helaas hebben we niet iemand die kleine klussen aan fietsen kan doen. Hopelijk vinden we die nog. De reparaties zijn gratis, maar we vragen wel om een fooi te geven om de kosten te dekken.

Tot de zomervakantie is het Repair Café in Austerlitz nog 4 keer open en wel op 6 februari, 6 maart, 3 april en 5 juni. In mei is er geen Repair Café, want de eerste woensdag van mei valt in een schoolvakantie. Austerlitz Duurzaam wil zo de afvalberg terugdringen.

Archief
bottom of page