top of page
Recente berichten

Museum dÓuwe Kamp, werkgroep

Op 29 maart jl. heeft Hans Nijman tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Austerlitz' Belang verteld over een droom die hij al heel lang koesterde: het verwezenlijken van een museum van en over Austerlitz.

Over de ontstaansgeschiedenis van het dorp Austerlitz, over de Franse tijd, over de ontwikkeling van het dorp tot nu toer, over herkenningspunten die nu nog aanwezig zijn, over de straatnamen en over nog veel meer. In een gloedvol betoog zette Hans zijn wensen en plannen uiteen. Inmiddels is er een werkgroep van 4 personen bezig informatie te verzamelen over hoe een tentoonstelling op te zetten en zoiets vorm te geven. Ook is de werkgroep druk bezig met een inventarisatie van wat er zo al in het dorp nog verwijst naar vervlogen tijden en wat daarvan de betekenis voor nu en de toekomst is. Dat het hier in het bos niet altijd geweest is zoals het er nu uitziet zal duidelijk zijn. Maar wat was er dan wel en hoe was dat dan om hier te leven en te wonen? Veel dingen en vooral verhalen uit de tijd die voorbij is maken duidelijk waarom iets nu is, zoals het is. Vanuit die wetenschap is het makkelijker plannen maken voor de tijden die nog gaan komen.

Hans deed in de vergadering een oproep aan u, als inwoners van Austerlitz om verhalen aan de werkgroep te melden, opdat wij ze kunnen vastleggen. Ook andere gegevens zijn van harte welkom. In De Prikkel zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen bij het verwezenlijken van de wens en droom van Hans Nijman.

Wij zijn nieuwsgierig naar uw verhalen en weetjes.

Leden van de werkgroep zijn: Hans Nijman, Puck Steenhuizen, Bert van Ginkel en Marja Kuiper.

Archief
bottom of page