top of page
Recente berichten

Wereldwijd Vertelcafé Zeist, waar verhalen mensen binden.

Na het grote succes van het Festival Zeist Vertelt organiseert de werkgroep Zeist Vertelt van CultuurZeist op zaterdagavond 22 april 2017 weer het alom bekende Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Het wordt gehouden van 20.00 tot plm. 22.00 uur in het Torenlaantheater aan de Torenlaan 38, zaal van het Zeister Mannenkoor. De deur staat vanaf 19.30 uur voor iedereen open.

Ook tijdens dit vertelcafé zullen er weer veel verschillende verhalen aan de orde komen. Verhalen uit de historie van Zeist bijvoorbeeld, sprookjes, spannende verhalen, mooie romantische verhalen, gedichten, muziek. Kortom: het vertelcafé verrast elke keer weer de luisteraar en neemt hem of haar mee naar het verleden, de toekomst of het hier en nu.

En tussen de verhalen door kan men luisteren naar mooie gitaarmuziek. Want ook muziek vertelt een verhaal.

De toegang is gratis. Wel gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage. De huur van de zaal moet natuurlijk wel betaald worden.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal. Aan het einde van het verhaal even stil zijn en het op je in laten werken. Zat er een boodschap in? Zijn er linken met de werkelijkheid? Dan napraten met elkaar. Wat vond jij er van? Kortom: verhalen vertellen verbindt mensen op een mooie en natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook al eeuwen oud. Verhalen vertellen, luisteren naar gedichten is ook cultuur. Cultuur met een hoofdletter.

De werkgroep Zeist Vertelt is breed samengesteld. En bestaat uit Thomas van de Ham van Idea Bibliotheek Zeist, Henjo Hekman van Literair Zeist, Esther Kornalijnslijper, verhalenverteller en voorzitter van de landelijke Stichting Vertellen, Frans van Bussel, verhalenverteller en Ronald van Gemeren, voorzitter van de werkgroep.

Het volgende Wereldwijd Vertelcafé Zeist na 22 april vindt plaats in de wijkzaal van de Christinakerk in Den Dolder, Pleinesplein. Elk jaar gaat het Vertelcafé op toernee en doet dan één van de dorpen van Zeist aan. Dit jaar voor het eerst in Den Dolder. Het vindt plaats op vrijdag 9 juni 2017, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Ook vertellers vanuit Den Dolder worden van harte uitgenodigd om te komen vertellen.

Doe mee, kom en geniet. Voor meer informatie: Ronald van Gemeren, telefoon 06-28845176 of via zeistvertelt@gmail.com.

Archief
bottom of page