top of page
Recente berichten

Opening Repair Café Austerlitz 2-11-2016

Duurzaamheidswethouder Johan Varkevisser zal op woensdagmiddag 2 november a.s. om 14.00 uur het Repair Café Austerlitz officieel openen, Dat gebeurt inde kelder van dorpshuis 't Trefpunt op de hoek van de Schooldwarsweg en het Dorpsplein. Tot 16.00 uur kunnen Austerlitzers op die dag spullen ter reparatie aanbieden. Het Repair Café in Austerlitz is een initiatief van Austerlitz Duurzaam, een werkgroep van Austerlitz' Belang, die streeft naar meer duurzaamheid in het dorp. De werkgroep doet dat onder andere door het promoten van zonnepanelen en woningisolatie.

Door het internationaal bekende fenomeen Repair Café naar Austerlitz te halen wil Austerlitz Duurzaam de afvalberg verkleinen door spullen te repareren in plaats van weg te gooien en nieuw te kopen. Dat kunnen huishoudelijke apparaten zijn, maar ook kleding, een cd-speler of een klein meubelstuk. Austerlitz Duurzaam heeft daarvoor vijf Austerlitzers weten te vinden, die hun diensten aanbieden als reparateur of gastvrouw. Daarnaast zijn er twee vrijwilligers van het Repair Café in Zeist, die helpen bij de opstart. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich opgeven via info@austerlitzduurzaam.nl

Een paar weken geleden heeft het Repair Café proefgedraaid en er werden zo'n 15 apparaten en andere zaken ter reparatie aangeboden. Op 7 december a.s. (de eerste woensdag van de maand) is er nog een Repair Café. Daarna besluit Austerlitz Duurzaam met welke frequentie er in 2017 Repair Cafés in Austerlitz worden gehouden.

Als er vragen zijn, kunt u bellen met Ton Melgers van Austerlitz Duurzaam op telefoonnummer 06-29439764.

Archief
bottom of page