top of page
Martijn Hartman.jfif
Martijn Hartman-Maatman
Voorzitter
  • Grey LinkedIn Icon

Ik ben Martijn Hartman en ik ben sinds 1 augustus 2016 woonachtig in het mooie Austerlitz aan de Marmontweg, samen met mijn man Danny. Ik werk 40 uur per week voor het Ministerie van Defensie in Hollandsche Rading en heb daarnaast vele hobby’s en bezigheden. Ik hou me graag bezig met gemeentepolitiek, ik ben vrijwilliger bij de Pyramide van Austerlitz, lees graag en veel, kook graag en ga graag wandelen en fietsen in de omgeving.

Ik ben bestuurslid geworden bij Austerlitz Belang omdat ik vind dat een mooi dorp als Austerlitz goed vertegenwoordigd moet worden op alle gebieden waar dat nodig is en waar dat relevant is. De kracht van een klein dorp zit in de bewoners van het dorp en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

 

Dus zie je me lopen of fietsen in Austerlitz en wil je iets aan me kwijt? Spreek me dan vooral aan, ik ben altijd bereid om te luisteren en te kijken hoe we samen verder kunnen komen.

JOouke Numan.jfif

Jouke Numan

Penningmeester

  • Grey LinkedIn Icon

Mijn naam is Jouke Numan. In 2008 ben ik, samen met Sandra, komen wonen aan de Dirkje van Barneveldweg. Al spoedig kregen wij gezinsuitbreiding in de vorm van de poezen Dirkje en Tessa. Ik werk voor een groot Amerikaans bedrijf als Software Architect voor een medische applicatie. Deze applicatie slaat digitale medische beelden afkomstig uit scanners op en maakt deze op aanvraag beschikbaar. Ik werk vanuit huis, de rest zit verspreid over de hele wereld (India, Duitsland, Amerika). Minimaal een keer per jaar ga ik langs bij mijn team in India en het hoofdkantoor in Amerika.

 

Sandra en ik houden erg van wandelen, daarvan kennen wij Austerlitz. De omgeving beviel ons erg en toen het mogelijk was hebben wij de kans gegrepen om hier te komen wonen. Hiervoor woonden wij in de Randstad en de rust hier sprak ons erg aan. Van deze overstap hebben wij nog geen moment spijt gehad! Sandra heeft de afgelopen 6 jaar in het AB-bestuur gezeten en toen zij daarmee stopte heeft Charles mij gepolst voor een  bestuursfunctie. Persoonlijke aandachtspunt is hierbij het wandelweekend waarvan ik de coördinator ben.

Gusti Smulders.jpeg

Gusti Smulders

Secretaris

  • Grey LinkedIn Icon

Woont aan de Oude Postweg, nadere info volgt.

Bestuur Austerlitz' Belang
Chris de Bruijn 2.jpg

Chris de Bruijn
Bestuurslid

  • Grey LinkedIn Icon

Hallo ik ben Chris en sinds 2020 woon ik met mijn gezin in ons mooie dorp. De afgelopen 10 jaar ervoor hebben we in Amersfoort gewoond. Daarvoor studeerde ik in Groningen en ik ben opgegroeid in Twente. Austerlitz trok ons aan vanwege de ligging in de natuur en er weinig verkeer is. Het heeft me verrast dat er zoveel verenigingen zijn en hoeveel saamhorigheid er is. Het is een ideale plek om onze 3 kinderen op te laten groeien. Ik hou van tuinieren, bordspellen spelen en af en toe hardlopen. Zowel mijn vrouw als ik werken in de GGZ. In mijn vrije tijd zet ik me graag in om evenementen te organiseren zoals de Feestweek van het 75-jarig bestaan van Austerlitz Belang. Sinds 2022 ben ik algemeen bestuurslid van Austerlitz Belang.  Ik vind het belangrijk om het Twentse noaberschap uit te dragen.

Hester paard.jpg

Hester Storsbergen

Bestuurslid

  • Grey LinkedIn Icon

Mijn naam is Hester Storsbergen in 2000 ben ik in Austerlitz komen wonen, samen met mijn vriend René, we wonen inmiddels meer dan 30 jaar samen. Mijn eerste rit naar Austerlitz,
had er nog nooit van gehoord, maakte ik in het voorjaar van 1990 met mijn oude autootje. Ik vertrok uit Amersfoort, waar ik sinds een aantal jaar woonde in een flat aan de bosrand,
draaide de Traay op en dacht ‘zo wil ik iedere dag wel thuis komen’. Ik was op weg naar een
vriendin die een paard bij reed op de manege, gelegen aan de bosrand en dacht wauw zo
met je paard het bos in net als vroeger… . In 2000 reden we bij toeval aan de rand van het bos aan de Waterlooweg. We zagen het huis en waren op slag verliefd, de bomen in de tuin, de grote garage en het bos voor de deur. En daar kennen mensen mij misschien van wandelend met mijn Bordercollie Sioux, inmiddels de tweede of wandelend of rijdend met mijn paard (eerst een eigen zwarte hengst en later met een paard dat ik verzorgde aan de Grensweg).
Ik ben na mijn studies Psychologie en Orthopedagogiek op de Uithof blijven werken als wetenschappelijk onderzoeker, docent en later als stage- en thesiscoördinator. Ik kon dit mooi combineren met mijn eigen praktijk als psycholoog. Ik ben tijdens mijn studietijd actief betrokken geweest bij verschillende opleidingscommissies, en daarna actief geweest in verschillende besturen van belangenverenigingen. Toen ik hoorde dat er mensen gezocht
werden voor het bestuur van Austerlitz Belang en ik merkte dat ik wat tijd over had, heb ik mij
gemeld bij de buurvrouw 2 huizen verder. De afgelopen 2 jaar raak ik steeds wat verder ingevoerd in alle initiatieven en activiteiten van het bestuur en hoop ik dit nog een aantal
jaren te kunnen doen.

Remco Jutstra.jfif

Remco Jutstra

Bestuurslid

  • Grey LinkedIn Icon

Hallo, ik ben Remco, een ‘lentekind’ van 1979 uit Friesland. Ik woon sinds het voorjaar 2018 in Austerlitz samen met mijn man Wiebe. Mijn man is familietherapeut en trainer en houdt van tuinieren. We zijn heel bewust vanuit Utrecht stad verhuist vanwege de vele mogelijkheden om direct vanuit huis lekker buiten te zijn. Maar ook vanwege de sociale samenhang en bijzondere geschiedenis. We hebben het geluk gevonden in een typische twee onder een kapper aan de Oude Postweg. Een mooie sfeervolle woning die we zeer grondig hebben verbouwd en verduurzaamd. Ik ben direct actief geworden om wat te doen voor dit mooie dorp. Ik ben zeer maatschappelijk betrokken en zit in diverse clubjes en groepjes. Ik ben erg sportief, naast wat zwemmen, fitness en lopen, fiets ik vooral heel veel. De meeste kilometers fiets ik op de racefiets naar mijn werk in Utrecht. Maar ook toertochten, trainen met een vereniging, mountainbiken en op avontuur op de gravelbike vind ik leuk. Het buitenleven is voor mij ook kamperen op een natuurlijk terrein. Ik ga graag naar de heuvels, bergen of naar de Waddeneilanden. Vanwege deze kampeerhobby ben ik ook actief bij de kampeerclub NTKC en zogenaamd terreincommissaris van het terrein Austerlitz. Ik heb een bouwkundige achtergrond, ben opgeleid als planoloog en heb bij meerdere gemeenten gewerkt. Na mijn rol als procesbegeleider in het ruimtelijk domein bij de gemeente Zeist ben ik nu wijkadviseur in Leidsche Rijn, een soort wijkmanager zoals we dat in Zeist kennen, erg leuk werk! Na mijn afscheid bij de gemeente Zeist leek het mij goed om mij in te zetten voor ons dorp via  Austerlitz’ Belang. Ik hoop mij in te zetten voor een betere communicatie, gezonde leefomgeving voor iedereen en te helpen met organiseren van activiteiten. Met mijn ervaring en achtergrond kan ik het bestuur helpen om een goede gesprekspartner te zijn voor de gemeente. Ik geloof in de kracht van ons dorp door in te zetten op voor- en door bewoners en ook samenwerking met organisaties en bedrijven. Ik ben ontzettend trots op dit mooie zorgzame dorp waar we om elkaar omzien.

bottom of page